Pages Menu
Categories Menu

Fatemplom Fesztivál

FIGYELEM, a Fatemplom Fesztivál oldala elköltözött! A programokról bővebb információt a www.fatemplomfesztival.hu oldalon talál!

 

Magyarföld rendezvényeivel hamar csatlakozott az őrségi kulturális események, fesztiválhelyszínek közé. Egy régi düledező pajtát helyi összefogással, és képzőművész hallgatók önkéntes segítségével rendbe hoztak, és eleinte ez biztosított teret a különböző színházi-, zenei produkció számára. A Falunapokon egész nap igényes programok várták a falu lakosait és a szép számmal idelátogató turistákat.

Miután a fatemplom építése elkezdődött, az épülő templom egyre magasodó falai között is helyet kaptak különböző előadások, melyek nemcsak nagy sikerrel zajlottak, de közismerté tették a falu és a fatemplom nevét országszerte.

Az alkalmakon felléptek többek között Vukán György, Gulyás Dénes, Sebestyén Márta, Herczku Ági, Nikola Parov, Heidl György, Bognár Szilvia, Kovács Zoltán, Rudolf Péter, Hirtling István, Keresztes Ildikó, a Neil Young Sétány, a Hétrét együttes, a Momentán társulat, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam, a Csík zenekar, Szirtes Edina Mókus és vonósnégyese, Sator Quartett, Nakaira (Olaszország), Brina (Szlovénia), Cath-Pop String-Strong (Ausztria), MagyarVista Social Club, Csodalépés Produkció, Écsi Gyöngyi, Kereplő Bábszínház, Igricek, Énekmondók, Nyeső Mari, Kátai Zoltán, a Misztrál együttes és még sokan mások…

 

A FATEMPLOM FESZTIVÁL-t 2012-ben rendeztük meg először, igaz, akkor még A FATEMPLOM ÜNNEPE néven, de mivel nagyobb volumenű és befogadóképességű rendezvényt tartunk, mint amit az ez a név sugall, úgy gondoltuk, a Fatemplom Fesztivál név jobban leírja, milyen élményt kapnak itt a látogatók.

Szabadtéri nagy produkciók váltakoznak csendesebb, intimebb, szakrálisabb előadásokkal, ez utóbbiaknak a Fatemplom ad helyet. A templomdombon helyi finomságok kaphatók, a gyerekek sem unják el magukat, várja őket a foglalkoztató játszóház.

Töltse szabadságát az Őrségben, és látogasson el a Fatemplom Fesztivál hétvégéjén Magyarföldre!

Bővebb információ a honlapon.