Pages Menu
Categories Menu

Posted in A fesztiválon fellépő előadók

MagyarVista Social Club

A formáció nevét egy népművészetéről híres erdélyi, kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Ez amellett, hogy egy szójátékkal utal a világhírű kubai muzsikusokra, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. Azon dolgozunk, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzunk közel egymáshoz különböző zenei világokat.

A zenekar egy lemezprojekt utóéleteként jött létre, a tagok többsége Mohácsy Albert „Lili dalai” című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként. A koncertfelkérések nyomán alakult ki 2011 tavaszán a 8 fős felállás, amely hamarosan már a következő lemezanyaggal, az „Utazólevél”-lel jelentkezik.

A zenekar tagjai:

Horváth Sára – ének;
Németh Ferenc – ének;
Sipeki Zoltán – gitár;
Kovács Ferenc – trombita, hegedű;
Bágyi Balázs – dob;
Oláh Péter – basszusgitár;
Csikós Péter – ütőhangszerek;
Németh Péter – ének, billentyű

A névsorból kitűnik, hogy többféle stílust képviselő, saját területükön elismert muzsikusokról van szó. Sipeki Zoltánt többek között Zorán vagy Szentpéteri Csilla kísérőzenekarából ismerhetjük, Kovács Ferenc a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége, a Djabe és a Magony muzsikusa. Németh Ferenc neve korábban a Csík zenekarból, ma a Méta népzenei együttesből, vagy éppen a Naplegenda szólistájaként csenghet ismerősen. Horváth Sárát népdalénekesként és feltörekvő jazz-énekesként is számon tartják. A ritmusszekció két erőssége, Oláh Péter és Bágyi Balázs utóbbi saját jazz-kvartettjében muzsikál együtt, őket remekül egészíti ki ütősként a szintén egykori népzenész Csikós Péter. A zenekar harmadik énekese, Németh Péter pedig az alternatív-indie fiatalos világát képviseli a koncerteken.