Pages Menu
Categories Menu

Posted in 2015-07-17, Fellépők 2015

Technikai szünet

július 17-én 16 órakor

Nagyszínpad

Z. Lukács Sándor zalaegerszegi zenész 13 évesen választotta a gitárt, első együttesét még a gimnáziumban alapította. A főiskolai kollégiumban aztán összetalálkozott Fagyival (Faggyas László),
és elindult hódító útjára a Technikai Szünet. Első koncertjüket 1986-ban tartották, két évre rá eljutottak a Ki mit tud? középdöntőjéig. Rendszeresen felléptek, a fiatalok kultikus zenekarává váltak.

Az általuk képviselt műfajt sokan sokféleképpen próbálták meghatározni: potbeat-nek, nagyvárosi népzenének is titulálták. Ők maguk mai vagy “közérzeti”, illetve manapság sokkal inkább “magánérzeti” dalnak nevezik műveiket, merthogy közben változott körülöttünk a világ, változott az értékrend, kevesebb reflektorfény esik a kultúra ezen területére is.

“Az eredeti “zenekart” duóként, Budapesten, egy kollégiumi szobában alapítottuk. A tagok: Faggyas László és Lukács Sándor. Saját dalokat játszottunk, már a kezdetektől elég komoly sikerrel, amiből aztán kinőtt egy olyan mutatvány, amellyel néhány év alatt végigkoncerteztük az egész országot. Az idő közben messzebbre röpített minket egymástól, de a zenekar sohasem szűnt meg, nem tartottunk búcsúkoncertet, legfeljebb néha tetszhalotti állapotba került a produkció. A Fatemplom Fesztiválra most egy kicsit feléledünk, kiegészülve egy kedves kollégával, Kerekes Gáborral.”

Lukács Sándor

TechnikaiSzunet1