V. Magyarföldi Kerékpártúra

Örömmel tudatjuk, hogy idén újra megrendezzük a Magyarföldi Kerékpártúrát.

Az előző évek tapasztalatai alapján a versenyen nagyon különböző felkészültségű és korosztályú versenyzők vettek részt. Profik, amatőrök, gyerekek érkeztek és még nagyszülők is kerékpárra pattantak.

A távok kijelölésén is mindig változtattunk az igények tekintetében. Egyre hosszabb és egyre nehezebb távokat írtunk ki.

Idén visszatérünk az alapgondolatunkhoz, azaz egy egyszerűen teljesíthető, középnehéz távot írunk ki, hogy azok is bátran elindulhassanak, akik csak magáért a biciklizés öröméért csatlakoznak a csapathoz.

Az 5. Magyarföldi Kerékpártúra részletei


START: 2013. július 12. 10 óra 50 perc – Magyarföld Templomdomb

1. KISKÖR
Táv: 25,1 km
Nehézsége: könnyű (egy hosszú, de nem túl meredek emelkedővel indul rögtön a start után, aztán komoly emelkedő nincs benne)
Az autós forgalomra csak a Magyarszombatfa-Bajánsenye szakaszon kell jobban odafigyelni.

Útvonal: Magyarföld, Szentgyörgyvölgy, Magyarszombatfa, Bajánsenye, Magyarföld

2. NAGYKÖR
Táv: 44,1 km
Nehézsége: közepes (egy hosszú, de nem túl meredek emelkedővel indul rögtön a start után, Bajánsenyétől Őriszentpéter felé néhány domb és lejtő, majd Nagyrákoson a Szatta felé induló kanyarban komoly emelkedő, ez az útvonal egyetlen erőpróbája.

Útvonal: Magyarföld, Szentgyörgyvölgy, Magyarszombatfa, Bajánsenye, Őriszentpéter, Nagyrákos, Szatta, Kerkáskápolna, Magyarföld

Az útvonalak helyenként (Szentgyörgyvölgy fele és Szatta után) rosszabb minőségűek, ezért túrakerékpár használatát javasoljuk, a vékony kerekű országúti versenykerékpároknak nem biztos, hogy ez a megfelelő terep.

Nevezés a helyszínen.


Nevezési díj 1000 Ft, ez megegyezik a vasárnapi napijegy árával. Aki már vett napijegyet, nem kell nevezési díjat fizetnie.

A kerékpártúrán minden nevező ajándékot kap, az első három helyezettet minkét körön külön díjazzuk.

Scroll to Top