Éves beszámolók

ALAPÍTVÁNYI BESZÁMOLÓ – 2018

„2018-ban óriási lépéseket tettünk a Faorgona megszületéséhez. Megkötöttük a Pécsi Orgonakészítő Manufaktúrával a szerződést, mely két lépcsőből áll, a kezdeti bizonytalan anyagi források miatt. Most a beszámoló írásakor örömmel értesítek minden érdeklődőt, hogy a szükséges pénz a rendelkezésünkre áll az Alapítvány számláján. Az NKAn keresztül a Miniszteri, a Pénzügyminiszteri támogatás, Mészáros Lőrinc adománya, a Szerencsejáték Zrt. Pályázati pénze, valamint magánszemélyek nagyvonalú adománya biztosítja, hogy 2019. Július 12én megszólaljon templomunkban a faorgona.
 
Az orgona készítőivel több alkalommal egyeztettünk, figyelemmel kísértük a munkálatokat a pécsi üzemben, a honlapon fényképes beszámolókat tettünk közzé.
 
Az évenként megrendezésre kerülő Fatemplom Fesztivál, a templom “születésnapja” köré rendezett három napos ünnep, 2018ban július 13-14-15énn került megrendezésre. Az év első fele a fesztiválra való felkészüléssel telik, az épület karbantartása, a nagy mező ( két hektár) folyamatos kaszálása, sok önkéntes munka és saját munkaerő bevetésével.
A fatemplom külső falainak átfestése  befejeződött a már korábban megvásárolt fakonzerváló anyaggal, több héten át tartó önkéntes munkával, melyet Rátóti Zoltán irányított és szervezett.
 
A nyári fesztiválon túl, rendszeresen megrendezésre kerülnek keresztelők, házasságkötések a templomban, tehát kimondhatjuk a Fatemplom betölti küldetését.
Turisták számára is keresett állomás a magyarföldi “őrhajó”, a vendégköny tanusítja mennyien látogatnak el a csöndes napokon is templomunkhoz.”
 
Rátóti Zoltán
Scroll to Top