Kik építik az orgonát?

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft Magyarország legnagyobb Orgonaépítő vállalkozása, s európai viszonylatban is az egyik legnagyobb. A cég az idei évben, szeptember 22-én ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Az eltelt negyed évszázad során számos helyszínen építettek már orgonát, mint például a Mátyás templomban vagy a szomszéd épületben, a Művészetek Palotájában, ahol Európa egyik legnagyobb koncerttermi orgonájának megépítésén dolgoztak. Rekonstruálták a közel 1800 éves Aquincumi viziorgonát, s építettek orgonát Portugáliában és Lengyelországban, Kínában is.

2015-ben a manufaktúra elnyerte a  Magyar Kézműves Remek elismerő díjat, a különleges megjelenéssel rendelkező restei orgona megépítéséért. Az idei évben pedig az egyedi design-nal rendelkező Rönkorgona esélyes a rangos kitűntetésre, melynek külső megjelenését Budavári Attila ezüstkoszorús orgonaépítő mester, a POM tulajdonosa álmodta meg.

A manufaktúra jelenleg is több helyszínen dolgozik, többek között Szentendrén és Portugáliában építenek új orgonát.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top