Skonda Mária

A templom köszöntése

Utazásaimból hazatérve, a határátlépésekor – akár földön, akár vízen vagy levegőben érkezem –  mindig Radnóti Miklós sorai jutnak eszemben:

„Nem tudhatom másnak  e tájék mit jelent, nekem szülőhazám…”

mondja a költő, majd folytatja

„Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága….”

Mindnyájan egy-egy terebélyes fatörzsnek új hajtásai vagyunk, mely szülőföldünk talajából nőtt ki.
-Templom -fatemplom-fatörzs-ágacska-hajtás-virág-magocska…. Magocskák, melyek a mindent teremtő szeretetet hordozzák – ezek a szeretetben gyökeredző magocskák minden kezdetnek, az Életnek az alapjai!
Minden teremtésnek, alkotásnak a kezdete a pozitív gondolat, a szeretet.
E Templom megálmodóiban is először a pozitív, szeretetteljes gondolat fogant meg és terebélyesedett ki tetté. Ezek a szeretettel teli gondolatok rajzottak ki a környezetükbe – mint a fák, növények virágaiból a magok – és vontak be egyre több és több tetterőt a közvetlen környezetükben és szerte az országban.
Így lett e kezdetben a „magányos fából” „facsoport”, majd „erdő”, mely, mint erős hadsereg képes volt véghez vinni az alkotást.
A szeretetteljes Gondolatból elkészült A TEMPLOM!
A FATEMPLOM  építéséhez egy kisebb erdő adta testét. Falai hordozzák magukban a sok-sok szeretetmagocskát, az alkotók hitét, melyek hiszem és vallom – további pozitív tettekre és alkotásokra ösztönzik majd szűkebb és távolabbi környezetüket egyaránt.
Magyarországra sokszor mondjuk – Kompország Nyugat és Kelet között. Ez a sokáig elszigetelt régió-az Őrség- különösen az.
Legyen ez az Ország – és ez a Régió – erős Sziget, mely erős talajban gyökeredző hagyományainkat, kultúránkat közvetíti.
És ezen a Szigeten, ebben a Régióban erős Bástya ez a Templom, mely jelképezi és hirdeti a nemzedékünkben rejlő sok-sok pozitív gondolatot és az alkotáshoz szükséges Tetterőt!
Sok erőt a folytatáshoz – köszönöm, hogy résztvehettem ebben az alkotásban – köszönöm, hogy meghallgattak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll to Top